Monday, November 30, 2009

Pelupa.

Hari ini akak habis dialysis agak lewat dari biasa kerana mesin dialysis ada mengalami kerosakan pada pertengahan masa akak sedang cuci darah. Kakitangan dialysis MA Faizun dan PPK Azmi membantu menukarkan akak ke mesin yang lain untuk meneruskan proses dialysis. Dari kerusi akak, akak ditolak ke mesin yang bersebelahan untuk meneruskan dialysis. (Terasa macam aisyah main-main kerusi roda (typist chair) dirumah akak...).

Olehkerana suami akak habis kerja di klinik awal daripada akak di HD, dia pun datang ke unit dialysis dan menunggu akak di sana. Sambil menunggu, kami sempat berbual-bual dan berbincang hendak lunch dimana...

Selesai dialysis, kami pun terus menuju ke kereta dan suami akak terus memandu hingga ke seksyen 8. Dalam perjalanan, tiba-tiba akak bertanya tujuan suami akak dan hendak lunch dimana...

Suami: Tadi kan yang kata nak lunch 'Prosperity Burger' di Mc Donald?..

Akak : La.. Lupa... hmm dah lupa lah....(segera teringat bahawa akak yang mencadangkan lunch di Mc Donald kerana teringat-ingat kesedapan Prosperity Burger tu).

Kemudian semasa berbual-bual suami akak beria-ria menamakan Satay Samuri sebagai Satay Mat Shah walhalnya Beriani di Batu Pahat namanya Briani Mat Shah.. Akak pun ketawakan suami yang juga dah lupa...

Akak: Yang, macam manalah kita 10 tahun lagi.. sekarang pun dah lupa-lupa....

(Akak tak bolehlah nak tersentap kerana suami akak tersasul nama akak minggu lepas... nama satay pun dia boleh lupa...( Kak som... setuju?.....Ker kak som ada gelak-gelak ala-ala tak habis gelak?....sebab dalam pikiran kak som ada fikir lain?....)

22 comments:

  1. Wakakaka.. mmg tak boleh nak marah la dik oiii... dah sah pelupa tu! (Ke nak cover line sbb tersysyul hari tu???) :)

    ReplyDelete
  2. kakcik,
    kakcik pun nak ketawa ala-ala tak habis macam ak som yer...
    kakcik,
    besok jgn lupa.. ada berita sensasi...

    ReplyDelete
  3. ekekekeke...
    kompom!!! memasing dah banyak putus urat..keh keh

    ReplyDelete
  4. ai,
    betul lah...
    setuju sesangat...
    confirm...
    kami juga dah semakin tue....

    ReplyDelete
  5. Situasi: Duduk tegak dikerusi tak berapa empuk. Kepala ditutupi tuala pink kerana kipas angin dari arah kiri meniup kencang biar kasi jantung laptop sejuk sikit. Selalunya tak mcm nih, tapi hari ni sejuk kan? so tuala tu bertindak sebagai selimut..
    Ehhhh... apa nih? Ni blog I ke blog Akak? SAH, nih kes terlupa juga nih :-)

    Akak, dont worry. I can tell Doc ikhlas terlupa nama kakak (sesuai ke guna 'ikhlas'?). Tapikan Akak, ada beza diantara 'terlupa/tersasul' dari 'mencampur2kan jenama makanan', hahaha.. (lariii..)

    ReplyDelete
  6. Kak Zai selalu lupa haribulan mentang2 duduk rumah.Tengah bulan ke cukup bulan ke tak perlu ingat sebab hubby bagi gaji terus masuk dalam account tak perlu risau.

    ReplyDelete
  7. meh meh Cs, lari masuk dlm baju I, I dah mandi wlp sejok2 nih...
    biaq pi lar.. depa sesajer jer nak main luper2...u ingat syenang ker nak cover yg syasyul2 tuh?
    (dgn berlari ala sloth pasal berat btol Cs gayut dlm baju I, ceh!)

    ReplyDelete
  8. Jangan lupa nama suami sudah....

    ReplyDelete
  9. kak som,
    i tau u takkan mudah nak lupakan kes sasul tu..takpa.. pelan-pelan i akan terangkan...(dengan tenangnya)...

    kak zai,
    memang kekadang saya yang selalu kena letak date kat buku dialysis pun selalu silap haribulan...

    zool,
    insya'allah... nama suami tetap dihati...

    QJ,
    tak boleh saya nak bayangkan kak QJ berlari-lari ala-ala sloth dengan kak som bergayut-gayutan.... memang bagi senyum saya makin lebar....

    ReplyDelete
  10. Akak, QJ ni dulu pernah kerja kat London circus atau kat Russian circus kot?? I pun takleh bayangkan bergayut2 kat .... kat part mana nak gayut??

    ReplyDelete
  11. kak som,
    tempat yang senang you nak pegang.... yang QJ dah siap tochang......hehehehehelagi lebau sengeh akak...

    ReplyDelete
  12. Cs n ibunabah :
    lahabau punyer engkau!!!
    keheheeee...amik ko! ceh!

    ReplyDelete
  13. Kak QJ,
    jangan mareh...nanti kena jual....
    (kak som, betul2 pure melaka lah QJ ni..)

    ReplyDelete
  14. OK..OK.. I tarik balik kata2 I tu.. mungkinkah QJ dari circus Shanghai? ahaks..
    Senyum QJ .. tak baek perambat kita pepagi taw.

    Akak, nah satu perisai untuk Akak ;-)

    ReplyDelete
  15. kak som & kak QJ,
    Akak pun mintak mahap bebanyak...
    mahapkanlah akak....(gayer nyonya mansur minta mahap dgn kassim selamat gittew....)

    ReplyDelete
  16. meh sini dua2 dtg melutut, kang er...kang er...
    ala....apa plak nak marahnya, cuma i peliklah...puas I cari dlm baju I yg wangi ni kot2 ada benda yg boleh ditocang...mana ada?
    Cs, naper ngan Ibu n abah tu?
    apa yg bermain dipikirannya?
    abah dia ada tersyasyul for the second time ker?
    meh kita ayatkan abah dia? syian kat ibu..dah ler pelupa...kang org jual dia pun dia tatau...weheheee.....
    byk2 sabau jer ler be!

    ReplyDelete
  17. Kak QJ,
    Jauhnya u cari yang boleh tocang! Kan kat kepala ada dalam serkup tudung tu (rambut) lambut ma.!!...Awatnya sampai tengok dalam-dalam baju segala...
    Huishhh... padanlah mengamuk sakan...pukul 1 pagi keluar cakap melaka....
    kak som..
    kak QJ dah membayangkan nak tocang yang lain kot...(eeerrrr.... boleh ker?.... penuh kehairanan????......)hehehehehhehehe-sakit perut menahan ketawa sebab aisyah tengah tidur sebelah...

    ReplyDelete
  18. Akak/QJ .. Jom kita main lempor2 bantal biar berterabor satu bilik, nak? .. yeayyyyy!!! ooops, pelan2.. Aisyah tidoooor .. YEAYYYYY... <- takleh pelan2, kena jerit gak! Hee *senyum 1 inci jer*

    ReplyDelete
  19. Sampai ati eh ibu, ngutux tak hengat2...

    iBU, APEHAL SII ESS TU, DAH START MAIN TERABOR2 SENJAK SEMALAM...TRY LAR TANYA KAT DOKTOR RAWATAN APA YG SYEYUEI UTK DIA TU...RISOW EK?

    ReplyDelete
  20. QJ,
    Janganlah marah..kita kan bergurau senda..gittew..
    Tang rawatan yang boleh doktor berikan mengenai penyakit terabor2 sejak semalam... tengok jugak apa yang ditaborkannyer...
    contoh satu:
    1. makan bertabor...
    2. ......**** bertabor... (Uishh tak kuasa cakap... nanti tak lalu...)
    3. apa lagi?... lupe...
    maka rawatan yang akan diberikan mengikut penyakit/simptom2 yang pesakit tunjukkan....

    ReplyDelete
  21. Melaung dengan sayu ...

    "Batu belah batu bertangkup ....
    .... telanlah aku, luluhlah aku...
    ... aku kempunan .. aku kempunan .. " (kempunan apa? ehhh lupalaa)

    ReplyDelete
  22. kak som... tunggu...tunggulah...
    Dengar dulu rayuanku...
    (Opppsssss....lagu ni kontrovesilah...)
    kak som...(sambil meletakkan tangan dimulut gaya-gaya tarzan...)...
    jangan ke BBBB lagi...
    syarikat pest control baru ajer mengwapkan/asapkan BBBB
    pening/tak boleh nafas U nanti..
    banyak bahan kimia...
    U datang ke BBB(Bandar baru bangi) ajer le bawa diri
    I hidangkan u sepotong kek harijadi
    (rhymes kan....)

    ReplyDelete

Sila beri komen anda.

Hamster nak makan...