Friday, February 26, 2010

Dah minta izin... boipren baru...


Puan Loo... dan Puan Diana... SN yg di sayangi pesakit... sungguh bertanggungjawap...Teringat masa akak dah hampir tak bernafas, SN Diana kena tunggu dri pukul 200 pagi menyiapkan mesin hingga pukul 500pg, malangnya mesin dialysis tak sesuai digunakan kerana B/P akak terlalu rendah.. SN Diana, akak kenang sampai akhir hayat....

Puan Loo, SN Diana dan Puan Chan....


Untuk meneman akak selama 4 jam sewaktu membuat rawatan dialysis... akak dibekalkan dengan Encik Vaio yang membawa akak belayar jauh hingga kemana sahaja tanpa rungutan. Untuk sambungan hayat Encik Vaio, akak telah terpaksa.... meminta izin dari 2 orang yang terlibat iaitu suami akak dan isteri uncle Loo.

Kami sebenarnya ditempatkan agak jauh antara satu sama lain. Tapi... olehkerana soket di bahagian akak sudah rosak, akak terpaksa menggunakan soket uncle Loo. Jarak kedudukan kami yang sebelum ini jauh dah semakin rapat dengan izin auntie Loo juga....Begitulah kami di sini.... dah jadi macam saudara... bertolak ansur dalam berbagai perkara.....8 comments:

 1. Salam Dik Mah..

  wah.. nampak 'tegang' sungguh 'usus' En Vaio tu! :)

  ReplyDelete
 2. kakcik,
  silap tarik, mau teburai.....

  ReplyDelete
 3. Salam Mah,

  Nak buat2 tak paham lar...
  apa yg tegang, apa yg tarik terburai itew....

  hehee....luv QJ.

  ReplyDelete
 4. QJ,
  ari ni hari maulud... segala kegiatan salah makna di berhentikan buat sementara waktu... sehingga diberitahu penganjur kelak...
  Kesulitan ini amat-amat dikesali... :-)

  ReplyDelete
 5. Dari sehari ke sehari, saya sentiasa rasa seronok baca kisah suka duka AKAK semasa dialysis. Wpun hal-hal yang nampak sangat kecil dan remeh, tapi bila diceritakan semula lengkap dgn gambar, ia menjadi kisah yang menarik dan pasti akan menjadi kenangan manis suatu hari nanti..

  Semoga AKAK semakin sembuh...

  ReplyDelete
 6. Azie,
  terima kaseh.... terharu sangat...
  (i tak boleh berkata2 u... chewah...)

  ReplyDelete
 7. jangan terlangar remos Uncle Loo ya!!!

  ReplyDelete

Sila beri komen anda.

Hamster nak makan...