Saturday, November 14, 2009

Hmmmm..!@#$$%%^^&&****&&^^%%%$$$$###@

Petang semalam, akak dah cari resepi buat roti canai..belek-belek resepi...hmmm taklah susah mana...

Ambil tepong, taruk air... gaul sampai boleh jadi doh...
Letakkan minyak... diamkan sampailah pagi...

Bangun pagi, semua umat kena kejut...

Ibu: Bangun, sapa nak tengok ibu buat roti canai...??

Maka bangkitlah semua piranha 4 ekor...

Ibu pun gigihlah keluarkan tepong dan besen besar.. Mudah ni....

Canai punya canai, dia melekat.. canai lagi.. tebar lagi...
bila satukan... dia melekat...
angin betul satu badan
Kenapa mamak bangla datang dari bangla naik kapal bersempit-sempit buat senang ajer???????
Kenapa??? Apa kurangnya akak.....??????
(apa kena mengena dengan mamak bangla naik kapal sempit-sempit?????)
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Tangannyer yang berbulu-bulu tu dok uli tepung kot...
Tangan akak, hitam.. hitam dah... tapi tak berbulu......

Maka akak panggilllah anak akak yang pandai membeka tu

Ibu: Qeeb, qeeb nak tolong ibu???

( Kalau pasal komputer memang akak sangkut apa-apa, dia yang selesaikan... tapi ini roti canai tangan berbulu... manalah dia boleh tolong... tangan dia lagi halus dan mulus....)

Apasal Andeh buat roti canai tak jadi?..... kenapa????

@#$%%^&***&^%%$##@?><>?..

10 comments:

  1. Salam rahmah, emm..awat che rahmah nak makan baru nak uli? selalu nya kena uli malam dan pagi barulah tepek buat roti. Dah tuh..pakai minyak majerin tak?? Tak per lain kali, cuba lagi..

    ReplyDelete
  2. planta ada taruk tak...
    susu pekat ada letak...

    uli nak kena lama ...saya tengok abah saya buat masa kami kecik kecik dulu...

    pastu saya buat masa anak saya kecik...yapi leceh laa..berminyak satu badan..
    lepas tu
    beli je laaaa...

    ReplyDelete
  3. Assalamaualaikum Akak,
    Saya Acciaccatura. Maaf yang tersangat tu Akak sebab saya baru perasan komen Akak di blog saya. In disebabkan komen yang tertulis apa-apa URL di masukka kedalam bahgian spam. InshaAllah, semoga Silaturohim ini berkekalan.

    Saya rajin buat roti canai masa muda dulu. memanglah tak berapa jadi. Bila strech - koyak, stretch - koyak. Daalm hati kata, lantaklah, asal nipis sudah.Masuk dalam perut kang koyak jugak. Mungkin persepsi Akak dalam hal membuat roti canai ni lebih positif dari saya. heehehee... :)

    ReplyDelete
  4. Assalamaualaikum Akak,
    Saya Acciaccatura. Maaf yang tersangat tu Akak sebab saya baru perasan komen Akak di blog saya. In disebabkan komen yang tertulis apa-apa URL di masukka kedalam bahgian spam. InshaAllah, semoga Silaturohim ini berkekalan.

    Saya rajin buat roti canai masa muda dulu. memanglah tak berapa jadi. Bila strech - koyak, stretch - koyak. Daalm hati kata, lantaklah, asal nipis sudah.Masuk dalam perut kang koyak jugak. Mungkin persepsi Akak dalam hal membuat roti canai ni lebih positif dari saya. heehehee... :)

    ReplyDelete
  5. Apasal Andeh buat roti canai tak jadi?..... kenapa????

    1. andeh tak habis lagi menuntut ilmu dah
    nak panggil piranha suruh tengok.

    2. sepatutnya suruh mamat bangla bulu panjang
    tu tunjuk dulu cara2nya. Baca resepi je
    tak cukup.

    Dah tu, piranha makan roti canai ke lempeng tepung? hehehehehe.....jangan marah tau, kang kena jual.....

    ReplyDelete
  6. kak nani,
    hmmm... memang saya yang salah bila baca balik resepi. Saya rasa nak cepat aje.. sebab saya bayangkan nak buat roti cnai tu kerja senang sebab.... bangla yang datang malaysia naik kapal sempit2 tu boleh pandai tebar roti canai....
    lain kali saya memang kena sabar....
    (Planta dan garam pun saya lupa nak taruk....)

    kak ezza,
    macam yg saya katakan tadi... nak cepat dan lupa margerine dan susu....heheheheheheheh...

    acciaccatura,
    terima kaseh atas kunjungan balas...
    akak bukannya jenis sabar... sebab tu tak jadi...

    meow..meow..
    Fa,
    kenapa singgah sementar sangat..
    puas akak kena mencoccot sowang-sowang depan rumah...
    Hhehehehehehhehehe...
    lawak betul orang lain panggil budak2 tu piranha...
    Piranha tu makan dedak tepung ajelah pagi tu...
    (akak tak mudah nak marah... tapi akak dah tak laku kalau nak jual pun.....)

    ReplyDelete
  7. Adik.. masa uli tu, kena letak minyak atau marjerin sikit :)

    ReplyDelete
  8. kakcik,
    saya pulak dah rendam doh itu dalam minyak semalaman. Dah nampak terendam tak tahu pulak masa bila nak guna ghee.

    ReplyDelete
  9. Kalau nak makan roti canai yang kak zai buat senang aje tak payah uli cuma keluarkan dari freezer pastu letak atas pan siap...

    ReplyDelete
  10. kak zai,
    roti macam tu dah selalu saya buat. tapi konon-kononya nak rasa trill buat shendiri....
    lama-lama, pergi kedai cari yang ITU jugak...

    ReplyDelete

Sila beri komen anda.

Hamster nak makan...