Khas buat kak som..
mula2 memang berkelim...
Insya'allah... ( Kena sebut juga sebab kita bukan pasti lagi sekejap lagi kita masih ada ke dah tiada...)..selesai saja menonton cerita ER pukul 600 ptg nanti, akak akan turun untuk memasukkan inti curry puff ini kedalam pastry puff yang telah di keluarkan dari esbok sejak pagi tadi...
Akak teruja sungguh melihatkan kak som kita a.k.a somuffins membuat dan menayangkan curry puff buatannya di dalam blognya. Adui.... habis tumpah kolam air liur akak melihatkan keenakannya curry puff buatan air tangan seorang blogger. ( 2 hari akak memendam rasa...)
Dan jika keadaan mengizinkan, akak akan buat 'apple turnover'....untuk berbuka nanti..
Lihat sajalah inti curry puff ini...
aiyooooooooo!!!
ReplyDeleteitu masak lemak rebung..bukan takat sekolam, selaut air liur ai meleleh2 tgk kak oiiiii
ai,
ReplyDeletemanyak-manyak solly ma..
takder niat nak tumpahkan ayaq lioq...
alamak! pecah pulak kolam air liur kakcik tengok masak lemak tu... nyum nyum nyum...
ReplyDeletekakcik,
ReplyDeletejangan terpedaya sangat ngan gambar tu..mungkin tak berasa sedap pun...:-)
Hajah,
ReplyDeleteUntuk lunch tadi ada juga masak lemak ikan dengan asam belimbing
kak nora,
ReplyDeletesedap lagi masak lemak ngan belimbing...
manalah supplier belimbing ni..????
selalu kak jamilah ambik belimbing kat umah kak soyah, bagi saya kat dialysis...
esok nak cuba tanyalah...
Wahhhh .. ni dah leeebeh nih.. siap dgn turnover sekali??
ReplyDeleteMana boleh cenggitu? Kita iri hati taw.. Kena goncang pokok epal bakang umah. Kita pun nak buat turnover a new leaf, hahahahaaaa <- dah agak mereng nih.
kak som,
ReplyDelete2 hari u berjaya membuat kolam tadahan air liuq i tumpah merewah... tiba-tiba i tewingat...
dulu i cukup suka 'apple turnover' kat delifrance.., why not i cuba buat.. nanti u tengok gambarnye..siap ada gula icing atas puff lagi...
(Cair tak?...)... kat umah u pun musim epal gak yer?.. kat umah i dah nak abis... tinggal sebiji dua jer... (perasanlah konon kita ni memasing dok kat oberseee).
Akak, dah kul 1125pm nih and I duk menunggu tampalan2 yang boleh buat I menitiskan tis tis tis ... tapi lum ada lagi nampaknya.
ReplyDeletePokok epal kat bakang umah tinggal 3 biji jer (ekceli hadiah cenderahati dari majlis kawin jiran 2 wks ago, hehe)
Akak, dah kul 1125pm nih and I duk menunggu tampalan2 yang boleh buat I menitiskan tis tis tis ... tapi lum ada lagi nampaknya.
ReplyDeletePokok epal kat bakang umah tinggal 3 biji jer (ekceli hadiah cenderahati dari majlis kawin jiran 2 wks ago, hehe)
kak som,
ReplyDeletemalam semalam boss pakai komputer, sampai i pun tertidur... so sowwy...
apple turn over i, boleh jual lah...
ni i masukkan gambar...
vahvahvah ... burrrp!! alhamdulillah kenyang.
ReplyDeleteSemuanya sodap, den mongah ni ha..
(kena lucutkan *r* nampaknya nih)
kak som,
ReplyDeletei tgh mengunyah ni...
nyama2 kita burp...
eeee..kelakornya puff tu, tenganga lepas kena masuk oven...kihkihkih...lepas letak atas pinggan boleh lak tersengihhhhhh gituu...hehehe
ReplyDeletefa,
ReplyDeleteitu nama curry puff tak sedar diri...
dia tak tau lepas keluar oven, berapa mulut lak yang nganga nak ngap dier....
dia ketawa2 kot, lps dok dlm esbok..sejuk..lps tu dok dlm oven..panas....
Nak buat karipap...! Nak buat karipap...! Nak buat karipap...!
ReplyDeletelain kali..cubit kelim karipap tu kuat2!!
ReplyDeleteazie,
ReplyDeletejom... kita buat dan ngap sama2...
IS,
cubit dah... kuat jugak.. tapi dia nak ngangag jugak... degei...
habeh lah i, tak pandai buat ni semua. takat ambik gambar kat bakery lepas tu tayang kat blog boleh le.
ReplyDeleteeleena,
ReplyDeletebelum abeh lg...
beli doh yg dah sedia kat supermarket...
inti boleh letak sardin ker....
senang lah....
selamat berpuasa dan berbuka nanti..
ReplyDeletesemalam kan?
ekekke
akak,
saya terer gak kelim2 mengelim nih
heeeeeee
suka gak wat karipap sardin
besttt
kalao rajin ler
ekekkek
birU,
ReplyDeletesemalam hari tak dialysis..akak puasa...
hari ni, kalau puasa gak... mau pengsan...
esok.. panjang umur, akak akan puasa...
berat badan dah naik...
air lebih... kena puasa ...
best kan buat currypuff sendiri...
Akak, I forgot to tell you..
ReplyDeleteAkak kena seletkan sikit air sebagai 'gam' untuk mencantumkan tepi tepung; pastu barulah dikelepet.
kak som,
ReplyDeleteTQ bagi tips. I memang tak tahu pun.. i tau kelim jer..
TQ banyak2.....