Sunday, March 14, 2010

Sambal Pucuk Tahu.


Sambal pucuk tahu ini adalah juadah pagi raya WAJIB untuk orang melaka... boleh di masak samada dengan udang ataupun ikan bilis. Buah Belimbing buluh adalah satu bonus jika kebetulan musim buah tersebut bersama-sama hari raya. Bila di makan bersama ketupat... Olalalalalala...
( Masa inilah kata orang lama iaitu makan hingga tak hingat dunia... ).

Kemerahan dan kepedasan sambal ini mempengaruhi rasanya....
Jika lebih sikit pedasnya... bisa kerap mengunjungi WC...

Ketupat yang original akan mengiringi sambal pucuk tahu...

Inilah juadah sarapan pagi yang disediakan oleh FIL sewaktu kami balik bercuti di Melaka baru-baru ini....

1 comment:

  1. salam, kak leh x leh bagi saya resepi nak wat sambal pucuk tauhu? ni emel saya, far_teroterobozue@yahoo.com.. thanks yer...

    ReplyDelete

Sila beri komen anda.

Hamster nak makan...