Monday, April 19, 2010

Pergi Opis Pagi ini.


Tambah gambar...

beg yg menjadi teman setia..
macam2 akak isi..
naik bengkak beg ni...

sya tanya baju baru?
baju baru warna kelabu....
sendiri ambil gambar...



Suami ada hal pagi ini. Akak harus memandu shendiwi ke opis... (sedap bunyi..)
Kami kerja satu hospital, tapi lain department... ( Chewah.. sedap bunyinyer... dahlama teringin nak suami dari satu tempat kerja..)

Maka pagi ini, akak keluar sendiri..
Lalu lintas di tol sg ramal...

Buka radio untuk peneman... dengar CD yg lebihnya... lagu Alleycats .. Andai aku pergi dulu...
dan Kerana kau...

Ada penunjuk suhu lagi.... pagi in 27 darjah celcius...
tunggulah tengahari nanti....

BP set....
BP tinggi sebab datang hari ni 62.8kgs.... lebih air oooooo....
Kenduri punya pasal....
Minggu depan ni pun kenduri,
tak boleh nak puasa lagi....
Aiyoooo.... bolehtak puasa masa kenduri?....

Barang-barang persiapan untuk dialysis...

Bekas letak kapas dan gauze... dan alkohol...
untuk mencuci tempat yg nak kena cucuk.....


14 comments:

  1. Ayoyo. takot lak tengok. musti ms pestime dulu akak wat cuci dare ni ngigil2 takot...huhuhu...riso!

    ReplyDelete
  2. Salam Dik Mah..

    boleh sahaja berpuasa waktu kenduri kalau kuat semangat.. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  3. Ai,
    dulu pun akak takut gak... tapi sekarang dah biase...

    kakcik,
    kalau sbg tamu, bolehlah puasa, tapi kami jd tuan rumah... nantilah tgk cammana...

    ReplyDelete
  4. mana baju bawu?

    tak nampak punnnnn....
    nak tengok jugak...

    ReplyDelete
  5. opss nak komen lagi satu nih
    smart tag?
    uikss kena simpan tu,tak boleh tinggal dlm kereta masa parking memana sbb
    ada tarikan, mintak dijauhkan ...

    ReplyDelete
  6. Agaknya bagaimana keadaan akak kalau hari tu laptop opis tu meragam. (bayangkan hanya ada satu je laptop, yang 3 lagi kat rumah tu pun takleh pakai!) hehehehe....

    Dah terbayang dahhh...akak asyik dok pandang kiri kanan, kanan, kiri, jari2 tu asyik tak dok diam, bergerak2 je sepanjang waktu! Baca apa pun tak masuk! hehehe

    ReplyDelete
  7. drsinga,
    salahkan kenduwi....
    kenduwi punya pasal... :-)

    sya,
    takder yg nak amikkan gambar akak...???? (alasan...)
    smart tag mmg selalu simpan dlm glove cmpartment bila parking....

    ReplyDelete
  8. Oh banyaknya peralatan opis hajah.

    ReplyDelete
  9. fa,
    kalau takda lektok atau wi-fi... akak zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......
    (dijauhkanlah.. tak sanggop...)

    kak hajah nora,
    banyak... dtg dgn satu beg besar. nanti saya ambikkan gambarnyer...

    ReplyDelete
  10. Akak, boleh puasa ari kenduri tu, tp bawak mangkuk tingkat aka si'a siap2.. hehehe..

    Akak, BP Akak tinggi sgt tu.. Akak mkn daging bnyk ke masa kenduri tu? (sj nak berletiaq mcm mak nenek, pdhal diri sdiri pun pernah terpelanting BP sampai 190/110!!)

    ReplyDelete
  11. ja,
    akak kalau puasa, tak boleh keluar bilik patutnya...
    kena duduk main laptop jer...
    Akak tak usik pun daging kat kenduri tu.. walau dapat lauk pengantin, makan pun tak seberapa... BP akak tinggi kalau air terlebih dalam badan...hehehehhe...

    ReplyDelete
  12. terharunya akak tunjuk gambar baju baru..

    tqvm akak xoxo

    ReplyDelete
  13. sya,
    sebab baju barulah semalam mood akak ceria sangat... nak tunggu lagi hari isnin depan nak pakai baju baru lagi...heheheheheheheheh

    ReplyDelete

Sila beri komen anda.

Hamster nak makan...