Saturday, October 10, 2009

Dialysis.

Inilah 2 jarum yang 4 kali seminggu di cucuk ke lengan akak bagi membantu proses cuci darah. Mula2, akak memang takut dengan jarum ni...tapi sekarang dah jadi kawan baik.....

Jarum yang digunakan.
Mesin dialysis yang baru.
Lengan yang di cucuk jarum.



7 comments:

  1. aduh..saya ni alergic betul jarum2 ni. Masa pregnant dulu kalau nurse nak ambik darah sah saya tutup mata. Masa baby kuning dulu pun, tak sanggup nak tengok.

    laaa...rajinnya akak menempuh highway nak pekena nasik lemak!! (tapi....saya pun sanggup turun KL nak pekena Dong Yi Shun!!!) hehehehe.....

    ReplyDelete
  2. Salam sekali lagi ASW,

    Akak memang suka makan... tempuhlah apa saja.. kalau makanan tu sedap... berbaloi.

    Mula akak datang dialysis, akak belum kena cucuk di lengan sebab doktor pasangkan perm catheter di dada, jadinya bila cuci taklah rasa sakit kena cucuk.
    Bila dah mula kena cucuk, rasa sakit mulanya. Tapi sekarang dah 4 kali seminggu dan ada kalanya 7 kali seminggu, dah tahan aje...

    ReplyDelete
  3. salam.pada sahabat ku....slmt bknalan.....saya baca pasal g dialisis.....terharu sgt2.
    sbb nye saya adik ipar yg pergi wat dialisis gak sbnyk 4 kali semngu.

    Ya allah muga allah memberi kekuatan dan semangat yg kental utk sahabat ku ini menempuh ujian hidup ini.....amiin.

    Saya link blog awk ye........

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan telahpun disambut,
    Terima kaseh atas kesudian mimie singgah dan muga persahabatan berpanjangan.

    Terima kaseh atas doa mimie.

    ReplyDelete
  5. Salam Adik,
    Terharu akak, dik....

    ReplyDelete
  6. Salam akak,

    Tie kagum dengan kehidupan seharian akak. Seram tengok jarum2 tu.

    Kat ganu ni payah nak makan2 di luar. Kami suami isteri ni cerewet sikit tentang makan. Hehe.. terpaksalah masak sendiri nak puaskan hati. Terliur pulak tengok nasi lemak tu...

    ReplyDelete
  7. Salam hari minggu buat kak nora,
    Terima kaseh kak...

    Salam buat Tie,
    Akak mulanya memang seram kat jarum, tapi kalau dah hari-hari... tak kuasa nak takut dah... Petuanya masa nurse cucuk, jangan pandang. Kalau pandang.. perasaan sakit pun menjelma. Tak pandang, taklah sakit sangat rasanya. Mind over matter.

    Kalau akak duduk kat tempat susah nak makan luar pun payah jugak kena pandai masak macam tie lah jawapnya....
    Sebab tu lah akak masa duduk penang, pernah nasi lemak kena naik kapal terbang....
    (nanti akak cerita).

    ReplyDelete

Sila beri komen anda.

Hamster nak makan...