Saturday, October 31, 2009

Lauk hari ini.



Bangun pagi tadi terus buka blog. Sambil jalan-jalan, akak singgah di satu blog ini. Memang menarik isi ceritanya dan masakan yang dipaparkan. Untuk sarapan akak buatlah nasi goreng cili hijau.

Bila dah masak sarapan, datang pula rajinnya nak masak untuk lunch. Melihatkan ada tomato, bendir, daun kesom dan ikan pari, akak pun masaka kuah lada. Ini adalah lauk kegemaran arwah makcik Ramlah. Nampak petola, soon dan tahu kering akak buat sup petola. Sambal belacan dan rebus sayur pucuk ubi.


6 comments:

  1. akak, mana dapat hamster tu...best pulak tengok...fa ni tak reti nak mencari benda2 gitu...

    ReplyDelete
  2. Fa,
    ambil je dari akak punya hamster, paste ajer kat blog fa. Mudah sangat.

    ReplyDelete
  3. Salam Adik..

    kakcik dah balik ni :)

    Ingat tghari ni kakcik nak masak Asam Pedas ikan terubuk...

    ReplyDelete
  4. salam kakcik,
    wah... dah selamat sampai yer..alhamdulillah...taklah sunyi lagi tanpa kakcik... :)

    ReplyDelete
  5. Sup petola tu favourite saya? Boleh tolong masak lebih2 skit? Kami nak gi makan rumah akak! Hehhee

    ReplyDelete
  6. Salam nafastari,
    jemputlah datang makan bila balik malaysia nanti...

    ReplyDelete

Sila beri komen anda.

Hamster nak makan...